Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که طبق آمار بیش از ۲ میلیون دستگاه موتورسیکلت در تهران تردد دارند، معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران می‌گوید در سال جاری تعداد موتورسیکلت‌هایی که به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند هنوز ۲ رقمی است - اخبار اجتماعی -

فرشید باباخانی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره توسعه استفاده از موتورسیکلت‌های برقی، اظهار کرد: برای کاهش آلودکی هوا در همه کشورها، دولت کمک می‌کند زیرا شهرداری‌ها منابع قابل توجهی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بودجه شهرداری حاصل از عوارض شهری است؛ آنچه از شهروندان دریافت می‌شود برای اداره امور شهر است و نمی‌توان هزینه‌های مردم را برای این کار افزایش داد این در حالی است که در برخی شهرهای دنیا شهرداری‌ها برای کاهش هزینه‌های عوارض شهرداری به دنبال افزایش راندمان در خدمات شهری و کاهش هزینه هستند.

معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: در حال حاضر قیمت موتورهای برقی وابسته به قیمت دلار است و برخلاف موتورهای بنزینی که بخش عمده‌ای از آنها داخلی سازی شده، برای موتورهای برقی چنین وضعیتی وجود ندارد بنابراین وقتی نرخ دلار افزایش می‌یابد، قیمت موتورهای برقی نیز رشد می‌کند.

وی افزود: در این شرایط خرید موتور برقی برای کسی که شغل ثابت و سطح متوسطی دارد، شاید سخت نباشد ولی برای کسی که از موتور برای فعالیت کاری خود استفاده می‌کند، رقم زیادی است. افرادی که فقط برای رفت و آمد روزانه از موتور استفاده می‌کنند اصلا جامعه هدف ما نیستند زیرا تولید آلودگی چندانی ندارند و می‌توان گفت در حال حاضر این دسته از موتورسوران مشکل شهر نیستند.

باباخانی تصریح کرد: آلودگی ناشی از موتورها بیشتر شامل موتورهایی است که در جابجایی کالاهای خرد در تهران تردد می‌کنند. این قشر امکان خرید یک موتورسیکلت برقی با حداقل قیمت 45 میلیونی برای کار را ندارد زیرا در صورت داشتن توان پرداخت چنین رقمی، می‌تواند یک خودروی کارکرده خریداری و در تاکسی اینترنتی کار کند.

وی افزود: بنابراین باید کاری کنیم که این قشر بدون وارد شدن آسیب به معیشت‌شان بتواند موتور برقی خریداری کند که لازمه این امر کمک دولت است همانطور که در دیگر کشورها انجام شده است. باید این قشر ابتدا شناسایی و شرایطی ایجاد کرد که بتوانند به شکل اقتصادی و با کمکهای دولت به جای موتورهای بنزینی از نوع برقی استفاده کنند.

معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه قانون هوای پاک برنامه خوبی درباره موتورسیکلت‌ها دارد، تصریح کرد: طبق قانون هوای پاک باید تولیدکنندگان موتورسیکلت 10 درصد تولید خود در سال را به تولید موتور برقی اختصاص دهند و در صورت عدم تولید موتور برقی به ازای 10 درصدی که تولید نشده، به جای اسقاط یک موتور، سه موتور را اسقاط کنند البته پیش از این به جای اسقاط موتور، یک خودرو اسقاط می شد که معادل 7 موتورسیکلت بود. 

وی با بیان اینکه اگر این بخش از قانون اجرایی شود، تعداد موتورسیکلت‌ها ثابت می‌ماند زیرا به ازای هر موتور جدید باید یک موتور از چرخه خارج شود، ادامه داد: با اجرای درست قانون طی 7 الی 8 سال موتورهای برقی یا انژکتوری جایگزین وضع موجود خواهند شد البته موتورهای انژکتوری برای ما ایده‌آل نیست و موتورهای برقی مدینه فاضله هستند ولی با توجه به وضعیت اقتصادی موجود، اگر طی چند سال آینده همه موتورها انژکتوری شود، وضعیت بسیار بهتر می‌شود.

باباخانی با اشاره به اینکه در پکن استفاده از موتورهای بنزینی ممنوع است و آلایندگی به نام موتورسیکلت وجود ندارد، گفت: در شرایط فعلی باید برای موتورهایی که در حال ترددهستند و هنوز به سن فرسودگی نرسیده‌اند فکری کرد؛ در این راستا برنامه معاینه فنی مدون و خطوط معاینه فنی در برخی از مراکز ایجاد شد ولی متأسفانه همچنان در خصوص اخذ معاینه فنی به دلیل عدم کنترل و ثبت تخلف موتورهای فاقد معاینه فنی با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات موجود مربوط به اسقاط موتورهاست که بر اجرای آن تأکید داریم و موتورساز باید از سند موتور اسقاط شده برای تولید و شماره‌گذاری استفاده کند. همچنین مشکل دیگر مربوط به کنترل و نظارت بر وضع تردد و تخلف راکبان است زیرا نمی‌توان موتورها را توسط پلاک به صورت مکانیزه کنترل کرد. پلاک اکثر آنها ناخوانا یا مخدوش است و بسیاری از آنها به نام راکب نیست.

باباخانی گفت: بر خلاف خودرو، مالکان موتورسیکلت هیچ حساسیتی در انتقال سند موتور خود ندارد و بخش عمده‌ای از موتورها به نام فردی که در حال استفاده از آن است، نیست و این باعث شده نظارت مکانیزه در زمان کارکرد موتور در سطح شهر، سخت شود.

وی با بیان اینکه در سال جاری تعداد موتورسیکلت‌هایی که به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند هنوز 2 رقمی است، گفت: باید الزاماتی تعیین کرد تا موتورسوارها مجبور به مراجعه به مراکز معاینه فنی شوند اگرچه این امر مشکل آلودگی هوا را به کلی حل نمی‌کند اما می‌تواند مشکلات ناشی از تولید آلودگی هوا از موتور سیکلت ها را کاهش دهد.

قیمت هنگفت باتری "موتورهای برقی" مانع بزرگ توسعه این دسته از موتورسیکلت‌ها/ قیمت 500 دلاری یک باتری شارژی!3 گام برای توسعه استفاده از موتورهای برقی چیست؟تفاهم‌نامه شهرداری تهران و معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه موتورهای برقیچرا میزان فروش "موتورهای برقی" در ایران به شدت پایین است؟!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت کنترل کیفیت هوا موتور سواری شهر تهران شرکت کنترل کیفیت هوا موتور سواری شهر تهران تعداد موتورسیکلت ها موتورهای برقی معاینه فنی موتور برقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد گفت: در این کلان‌شهر طرحی با هدف توسعه استفاده شهروندان مشهدی از موتور سیکلتی برقی کلید خورده است.

جعفر شمس با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین روز از نمایشگاه حمل‌ونقل دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سوخت ناوگان حمل‌ونقل درون شهری یکی از مهم‌ترین موضوعات حمل‌ونقل درون شهری است.

وی افزود: در تمام کشور مشکلاتی برای سوخت خودروها وجود دارد که این مشکل هیچ ارتباطی به شهرداری ندارد و متولی توزیع سوخت وزارت نفت وشرکت پخش فرآورده‌های نفتی است.

مدیر عامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد در ادامه گفت: وظیفه شهرداری ایجاد سامانه‌های محلی برای ثبت اطلاعات پیمایش خودروها و ارسال اطلاعات درست برای شرکت پخش فرآورده‌های نفتی است.

شمس با بیان اینکه کارکرد این سامانه به این صورت است که سوخت بر اساس عملکرد ناوگان واریز شود، اظهار داشت: تمام کلان‌شهرها سامانه محلی خودشان را به مراتب با دقت بیشتری دارا هستند و قابلیت پاسخگویی بیشتری برای راننده‌های آن شهر راه‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد: موضوعی که در این ارتباط باید پیگیری شود، بارنامه‌های درون شهری است که اگر بر اساس قانون‌های سامانه ارسال و صحت اطلاعات تصحیح شود، مشکل رانندگان برطرف خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد گفت: در این کلان‌شهر طرحی با هدف توسعه استفاده شهروندان مشهدی از موتور سیکلتی برقی کلید خورده است، قبلاً موتور به صورت قسطی بدون پیش پرداخت با نرخ چهار درصد به شهروندان ارائه می‌شد اما در طرح پیکار برای موتورهای کار کرده درصد نرخ سود از چهار درصد به صفر درصد و مدت اقساط از ۲۴ ماه به ۳۶ ماه رسیده است که این طرح با استقبال خوبی همراه شد و تقریباً کل ظرفیت پیش‌بینی شده در کمتر از هفت روز پر شد و انشاالله واگذاری موتورها از هفته آینده شروع خواهد شد.

کد خبر 749952

دیگر خبرها

  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • جت جنگنده ام جی در نمایشگاه خودروی پکن+عکس
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • ایستگاه‌های شارژ موتورهای برقی در ۲ نقطه شهر اصفهان به‌صورت پایلوت نصب می‌شود
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود
  • داداش کلاه یادت نره 
  • موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟
  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)