Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@16:39:17 GMT

وعده تامین ایستگاه‌های شارژ موتور برقی

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۲۹۲۸۰

وعده تامین ایستگاه‌های شارژ موتور برقی

به‌گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ایران در حال حاضر مونتاژکننده موتورسیکلت‌های برقی شناخته شده که حدود ۲۰ درصد آن تولید داخل و اما مابقی کاملا وارداتی است. به‌طور کلی استقبال از موتورسیکلت‌های برقی در داخل کشور چندان زیاد نیست که عمدتا دلیل آن بالا بودن قیمت موتورسیکلت‌های برقی و باتری‌ آن‌ها اعلام می‌شود، چراکه در این نوع موتورها پنج تا شش باتری استفاده می‌شود و قیمت باتری‌ها هم بیش از سه میلیون تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قیمت موتورسیکلت‌های بنزینی با موتورسیکلت‌های برقی چندان تفاوتی ندارد؛ بنابراین تاکنون به دلیل ارزان بودن قیمت بنزین و استهلاک کم موتورسیکلت‌های بنزینی، مردم از موتورسیکلت‌های برقی استقبال نمی‌کردند.

جایگزینی موتورهای فرسوده با موتورهای برقی

پس از سهمیه‌بندی بنزین و افزایش قیمت این فراورده نفتی، بی‌شک موتورهای برقی مورد توجه بیش‌تری قرار می‌گیرد و این در حالی است که ابوالفضل حجازی - رئیس انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت ایران  - چندی پیش اعلام کرده که برای تولید موتورسیکلت‌های برقی طرح و ایده‌های جدیدی ارائه شده که طبق این طرح‌ها می‌توانیم طی دو سال ۸۰ درصد موتورهای فرسوده را با موتورسیکلت‌های برقی جایگزین کنیم.

با اجرای چنین طرحی تولیدکنندگان موتورسیکلت برقی می‌توانند در مدت دو سال، سه میلیون دستگاه موتورسیکلت فرسوده را جمع‌آوری و با موتورسیکلت‌های برقی جایگزین کنند اما قیمت بالا و شتاب کمتر موتورسیکلت‌های برقی از جمله عوامل کم بودن تقاضا در این بخش است، چراکه ۹۰ درصد موتورسواران افراد کم‌درآمد جامعه هستند.

اخیرا مصطفی رجبی مشهدی - سخنگوی صنعت برق - در این باره با اشاره به تلاش برای برقی کردن موتورسیکلت‌ها، گفته است: صنعت برق آماده تامین نیازهای جدید برقی است.

بر این اساس، تنها حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساعت محدودیت تامین برق در ماه‌های گرم سال وجود دارد که با مدیریت مصرف، این محدودیت‌ها کاهش خواهد یافت، تامین برق در سایر اوقات هیچ محدودیتی ندارد، علاوه بر آن صنعت برق می‌تواند نیازهای جدید برق را تامین کند.

جایگاه موتورسیکلت‌های برقی در دیگر کشورها

در هر حال برقی کردن موتور سیکلت‌ها اقدام مناسبی ارزیابی شده زیرا این موضوع به بهبود هوای کلان‌شهرها کمک خواهد کرد و بر این اساس در صنعت برق آمادگی وجود دارد تا تامین برق ایستگاه‌های شارژ انجام شود.

گفتنی است که در کشورهای اروپایی عبور و مرور بیشتر به شکل دوچرخه چه به صورت پدالی و چه برقی صورت می‌گیرد. در چین سالانه بیش از ۱۰ میلیون دستگاه موتورسیکلت تولید می شود و تقریبا حدود ۷۰  درصد مردم چین از دوچرخه‌های برقی و موتورسیکلت‌های برقی استفاده می‌کنند.

در اروپا و سایر کشورهای توسعه‌یافته یک سری از موتورسیکلت‌های خاص بنزینی هستند که برای کار مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. حجم این موتورسیکلت‌ها ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ سی‌سی است که جنبه توریستی و تفریحی دارند اما در مقابل، ۹۰ درصد موتورسیکلت‌های بنزینی در ایران برای کار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بر اساس آمارهای پلیس تا دی ماه سال گذشته ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده در کشور وجود داشته و هر ۱۰ موتورسیکلت کاربراتوری در هر کیلومتر به اندازه یک اتوبوس دیزلی قدیمی، ذرات معلق تولید می‌کند، اما می‌توان با تبدیل موتور کاربراتوری به انژکتوری، تعداد ذرات معلق را تا ۹۰ درصد کاهش داد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: موتورسیکلت نفت وزارت نیرو فراورده نفتی شارژ موتور برقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۹۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تهران ۹ هزار اتوبوس برقی نیاز دارد، گفت: خرید و واردات دو هزار دستگاه در دست پیگیری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مهدی چمران امروز _ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت _ در همایش روز معمار بجنورد اظهار کرد: خرید و تأمین اتوبوس‌های برقی نهایی شده است و اکنون تأمین ۹ هزار دستگاه از این ناوگان در تهران نیاز است.

وی افزود: حمل و نقل برقی و پاک نیاز پایتخت است البته در این باره کشور تجربه‌ای ندارد به همین لحاظ خرید ناوگان برقی مخالفانی دارد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه اجرای این امر کار سخت و پیچیده‌ای نیست، خاطرنشان کرد: اکنون زمینه سازی برای تأمین ناوگان حمل و نقل برقی در حال انجام است، قراردادی میان شهرداری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت نیرو برای ایجاد ایستگاه شارژ برق منعقد شده، استارت کار زده شد و تا زمانی که اتوبوس‌ها تأمین شود، ایستگاه‌های شارژ هم آماده خواهد شد.

چمران با اشاره به اینکه یک ایستگاه شارژ برق اتوبوس به صورت نمادین افتتاح شده است، گفت: قرارداد تأمین ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با شرکت داخلی از جمله مپنا بسته شده و تا پایان سال شماری از آن تحویل می‌شود، همچنین خرید و واردات ۲ هزار دستگاه در دست پیگیری است.

وی درباره تأمین اتوبوس‌های برقی برای شهر بجنورد گفت: این امر باید نیازسنجی و مورد مطالعه قرار گیرد، باید میزان تأثیر آلودگی ناوگان حمل و نقل در کاهش کیفیت هوا مورد بررسی قرار گیرد تا ضرورت تأمین این ناوگان تشخیص داده شود.

رئیس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها با اشاره به اینکه ناوگان برق قیمت بالا و البته دوام بیشتری دارد گفت: نداشتن آلودگی سوخت و صوت از مزایای این ناوگان است.

وی در بخش دیگر سخنان خود با انتقاد از ورود نماهای رومی به شهرها اظهار کرد: باید در بهبود سیما و منظر شهری کار شود، معماری رومی وارداتی است که به عنوان حُسن قالب شد، البته مصوب شد که معماری رومی و وارداتی به ویژه برای ساختمان‌های مسکونی ممنوع شود.

کد خبر 750092

دیگر خبرها

  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • ۷۰ درصد ریل‌گذاری مترو کرج انجام شده است
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • ◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • ایستگاه‌های شارژ موتورهای برقی در ۲ نقطه شهر اصفهان به‌صورت پایلوت نصب می‌شود
  • داداش کلاه یادت نره 
  • قرارداد احداث ۲ ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان با شرکت مپنا امضا شد
  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)