Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران گفت: در صورتی که سیاست وزارت صنعت در حذف قطعات داخلی تا سال آینده ادامه یابد شاهد اتفاقات خوبی در صنعت موتورسیکلت در کشور خواهیم بود.

به گزارش عصر ایران ابوالفضل حجازی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با حمایت‌های دهه ۷۰ و ۸۰ ما در بخش موتورسیکلت به ۶۰ تا ۷۰ درصد خودکفایی رسیدیم، گفت: اگر این حمایت‌ها ادامه داشت اکنون ایران صادرکننده موتورسیکلت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵ بیش از ۸۵۰ هزار دستگاه موتوسیکلت تولید شد، از کاهش تولید در سال‌های ۱۳۹۶ به بعد خبر داد و تولید بیش از نیاز کشور در سال ۹۵ و کاهش تقاضا را از جمله دلایل آن عنوان کرد.

حجازی با بیان اینکه اقشار با درآمد پایین بیشتر از موتورسیکلت استفاده می‌کنند، تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد قدرت خرید مردم در این بخش کم شده و بیشتر کسانی که از موتورسیکلت استفاده می‌کنند به تعمیر و خرید موتورهای فرسوده رو آورده‌اند.

تولید موتورسیکلت برقی افزایش یافت

به گفته وی، در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به ترتیب ۱۴۰ هزار و ۱۶۰ هزار دستگاه موتورسیکلت تولید شده است. همچنین تا پایان تیر ماه سال جاری نیز ۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت تولید شده که ۲۰ درصد آن‌ها موتورسیکلت‌های برقی هستند.

حجازی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد واحدهای تولیدی، موتورسیکلت برقی نیز مونتاژ می‌کنند، گفت: اخیرا یک کارخانه در کشور مجوز تولید باطری موتورسیکلت‌های برقی را گرفته که فقط از نیروهای بهزیستی استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه قیمت موتورسیکلت برقی ۷ تا ۳۵ میلیون تومان است، افزود: استقبال مردم از موتورسیکلت‌های برقی بستگی به سرمایه‌گذاری دولت دارد که بتواند به مردم تسهیلات طولانی مدت پرداخت کند.

حجازی سهم تولید موتورسیکلت‌های برقی را در سال گذشته ۱۰ تا ۱۵ درصد عنوان کرد و گفت: با توجه به کاهش تقاضا در بازار موتورسیکلت، نیاز کنونی کشور سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار دستگاه است، اما نیاز واقعی کشور سالانه ۲۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت است.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت با بیان اینکه به دلیل رکود بازار نیمی از تولیدات سال جاری در کارخانه‌هاست، گفت: واردات این کالا نیز با ارز نیمایی آزاد است، اما به دلیل رکود تقریبا انجام نمی‌شود.

مواد اولیه تولید موجود است

حجازی همچنین از تعطیلی بیش از ۹۰ درصد قطعه‌سازان موتورسیکلت خبر داد و گفت: به دلیل کاهش تولید و ورود برخی برندها و مدل‌های جدید در بازار، تولید قطعات در تعداد کم توجیه اقتصادی ندارد به همین دلیل برای برخی موتورسیکلت‌های خاص کمبود قطعه وجود دارد، اما ۷۰ درصد قطعات موتورهای معمولی تولید داخل بوده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه همه کارخانه‌ها کالا و مواد مورد نیاز تولید تا سال آینده را دارند، تصریح کرد: در صنعت موتورسیکلت قطعه‌سازان مطالباتی از تولیدکنندگان ندارند و پرداخت‌ها نقدی انجام می‌شود.

همچنین به گفته حجازی، ۹۹ درصد تولیدکنندگان موتورسیکلت از لاستیک‌های داخلی استفاده می‌کنند و در این بخش مشکلی وجود ندارد.

۴۰ درصد تقاضا در بازار برای موتورسیکلت‌های لوکس است

به گفته این تولیدکننده بیش از ۴۰ درصد تقاضا در بازار برای موتورسیکلت‌های لوکس است و تقاضا برای موتورسیکلت‌هایی که استفاده شغلی دارند، ۷۰ درصد کاهش داشته است.

حجازی در ادامه از فعالیت ۴۱ واحد تولیدی موتورسیکلت در کشور خبر داد که به گفته وی ۲۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۲۰ تا ۵۰ درصد کار می‌کنند.

وی افزود: در بخش موتورسیکلت به کشور عراق و افغانستان صادرات هم داریم، اما در یک سال اخیر به دلیل نوسانات نرخ ارز ایران تبدیل به محل ترانزیت شد و کشورهای همسایه بیشتر واردات خود را از چین انجام دادند.

موتورسیکلت‌های اسقاطی به چرخه تردد باز می‌گردند

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت با بیان اینکه روند جمع‌آوری موتورسیکلت‌های اسقاطی در جریان است، مدعی شد: صاحبان موتورسیکلت‌هایی که در پارکینگ‌ها هستند معمولا برای پس گرفتن آن‌ها اقدام نمی‌کنند؛ چرا که ۹۰ درصد این موتورها فرسوده هستند. از طرف دیگر این موتورسیکلت‌ها ۸ ماه تا دو سال در پارکینگ می‌مانند و بعد با دریافت مجوز قانونی و سند، دوباره به مزایده گذاشته می‌شوند و به چرخه مصرف برمی‌گردد و به مردم فروخته می‌شود.

وی افزود: بارها اعلام کردیم که این موتورسیکلت‌ها باید از پارکینگ به مراکز اسقاط فرستاده شود یا به کشورهای همسایه فروخته شوند، اما در حال حاضر این موتورسیکلت‌ها بعد از مدتی دوباره سند دریافت می‌کنند و در داخل کشور به مردم فروخته می‌شود.

به گفته وی، در کل کشور ۸ تا ۹ میلیون موتورسیکلت تردد می‌کند که متوسط عمر آن‌ها ۴ تا ۶ سال است. عمر قانونی موتورسیکلت‌های معمولی ۸ سال و برای موتورهای اروپایی‌ها بیشتر است.

موتورسیکلت چند؟

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت قیمت این محصول در حال حاضر به طور میانگین ۹.۵ میلیون تومان تا ۱۵۰ میلیون تومان است. همچنین موتورهای ویژه با قدرت موتور بالا نیز به صورت محدود در کشور وجود دارد که ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان قیمت داشته و البته برای تردد نیاز به مجوز دارند.

حجازی در پایان تصریح کرد: سیاست‌های وزارت صنعت باید با ثبات باشد. با تغییر مسئولان، سیاست‌ها و دستورالعمل‌ها نباید تغییر کند. همچنین به زودی شاهد رکود سنگین در صنعت خواهیم بود که اگر بانک‌ها اقدام نکنند بیش از ۵۰ درصد واحدهای تولیدی تضعیف می‌شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: موتور سیکلت قیمت موتور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد

عبدالرسول پیشاهنگ در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو به عملکرد صنعت برق حرارتی در طول سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال قبل ۳۸۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاه‌های کشور تولید شده است که نیروگاه‌های حرارتی با تولید ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی بالغ بر ۹۲.۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تامین کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۲ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، ادامه‌داد: ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی در دوره اوج بار سال گذشته به ۹۸ درصد رسیده بود که در تلاشیم امسال نیز عملکرد بسیار مناسبی را در این بخش به ثبت برسانیم.

پیشاهنگ با تاکید بر اینکه بازده نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال گذشته از ۳۹.۱ درصد به ۳۹.۳ درصد رسیده است، گفت: در دولت سیزدهم به منظور کاهش ناترازی میان تولید و مصرف برق، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری، برنامه‌ای برای افزایش ۲۰ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در این راستا تاکنون هشت هزار و ۹۶۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، اضافه‌کرد: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، ۲ هزار مگاوات افزایش توان عملی و رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده و تا پایان دولت سیزدهم نیز ۹ هزار و ۱۶۱ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد.

ایران نهمین تولیدکننده برق حرارتی جهان

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور با افتتاح پروژه‌های جدید در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار و ۵۸۴ مگاوات رسیده است، افزود: در حاضر ۶۲۸ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تامین ۹۴ درصد انرژی مورد نیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند و کشورمان به لحاظ ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های حرارتی رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد نیروگاه‌های کشور ساخت داخل است، گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌های کشور توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال نیز با تولید پره‌های توربین کلاس F (با بازده بالا) در کشور، کاملا در عرصه ساخت این نوع توربین‌ها بی‌نیاز خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش اعظم تولید برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است؛ بدین منظور همکاران پرتلاش صنعت نیروگاهی کشورمان از مهرماه سال گذشته به منظور افزایش آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای ورود به روزهای اوج مصرف برق تابستان امسال افزون بر ۱۰۴ هزار مگاوات( تعمیرات ۲ و یا چند باره برخی واحدها) برنامه تعمیرات نیروگاهی را در دستور کار قرار داده‌اند.

رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود

پیشاهنگ با بیان اینکه ۹۸ درصد از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی عملیاتی شده است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است طی چند روز آینده با اتمام برنامه‌های پیش‌بینی شده در این بخش ضمن ثبت رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی کشور، شاهد آمادگی کامل این واحدها برای ورود به فصل گرم سال باشیم.

وی تاکید کرد: پرسنل صنعت برق حرارتی از ماه‌ها قبل به صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی، افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی، ارتقای ظرفیت عملی و رفع محدودیت‌های تولید واحدهای حرارتی موجود بتوانند بخش اعظم برق مورد نیاز پیک تابستان امسال مشترکان سراسر کشور را به صورت بی‌وقفه تامین کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • تصادف ۲ موتور سیکلت با پراید ۱۳۲ در محور ماکو به خوی 
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • ️جریمه میلیاردی برای نگهداری موتور سیکلت‌های قاچاق در قزوین
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • تولیدات خوزستان در نمایشگاه اکسپو مورد توجه فعالان اقتصادی
  • بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید
  • داداش کلاه یادت نره 
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری