Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@01:51:20 GMT

موتور سیکلت چقدر گران شد؟

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۱۶۸۳

موتور سیکلت چقدر گران شد؟

رئیس انجمن موتورسیکلت‌سازان گفت: قیمت‌ها در خرید موتورسیکت تاثیرگذار بوده اما نسبت به سایر کالاها از جمله خودرو افزایش چندین برابری نداشته است.
به گزارش صدای ایران از عصرخودرو، بهمن ضیا مقدم دبیر انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت در خصوص وضعیت تولید در سال‌های گذشته گفت: سال گذشته تقریبا 8 ماه موتورسیکلت‌سازان تعطیل بودند و تنها 4 ماه به فعالیت پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو قانون بود که باید اجرا می‌شد و در عمل باعث ایجاد مشکلاتی برای تولید موتورسیکت در کشور شد. یکی از این قوانین مربوط به اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده بود که مصوبه آن از آبان ماه اجرا شد و شرایط به گونه‌ای پیش رفت که 4 ماه پایانی سال کارخانه‌های ساخت، تعطیل بودند. با استفاده از مستنداتی که ارائه کردیم این مصوبه یک سال به تعویق افتاد. در نتیجه شرکت‌های تنها در اواخر بهمن و ماه اسفند سال گذشته به تولید پرداختند. مشکل دیگر نیز مربوط به استاندارد یورو 4 بود که شرکت‌ها نمی‌توانستند خود را به این استاندارد برسانند و 4 ماه دیگر باعث تعطیلی شد.سوییچ کردن از کاربراتور به انژکتور

وی دلایل کمبود تقاضا را چنین عنوان کرد: در یک ماه اخیر تولید خاصی صورت نگرفته است و باید دید در آینده وضعیت به چه صورت پیش خواهد رفت. دلیل کمبود تقاضا چندین عامل است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها اجرای شتاب‌زده قوانین است و عدم توجه به این قضایا باعث بروز کمبود تقاضا شده است. در سال 95 سیستم سوخت‌رسانی از کاربراتور به انژکتور تغییر پیدا کرد. 35 درصد یک موتورسیکلت را پیشرانه آن تشکیل می‌دهد و سیستم انژکتوری یک سیستم جدید محسوب می‌شود. این سیستم بیشتر از کشور چین و مابقی از هند تامین می‌شود و بر روی این تکنولوژی به صورت گسترده کار نشده بود. تمامی این موارد باعث شد که اکثرا به سمت انژکتور نرفتند و از آنجا که تکنولوژی جدیدی بود بازار تقاضای آنچنانی نداشت. همانطور که پیش از این گفته شد، هیچ جای دنیا مصوبه‌ای را ابلاغ نمی‌کنند که از فردای آن روز اجرایی شود بلکه 6 ماه الی یک سال به سازندگان فرصت داده می‌شود اما متاسفانه در ایران این اتفاق نیفتاد.

امسال افزایش قیمت نداشتیم
ضیا مقدم در مورد قیمت‌ها گفت: قیمت‌ها در خرید موتورسیکت تاثیرگذار بوده اما نسبت به سایر کالاها از جمله خودرو افزایش چندین برابری نداشته‌ایم. به طور کلی با توجه به تغییرات نرخ ارز، قیمت تمام شده برای ساخت موتورسیکلت نیز تغییر پیدا می‌کند. افزایش قیمت یک اتفاق منطقی در زمینه موتورسیکلت است اما امسال تاکنون افزایش قیمت نداشته‌ایم چرا که بازار تقاضایی وجود ندارد. لازم به ذکر است که در سال 96 و 97 نزدیک به 80 درصد کاهش تولید موتورسیکلت در کشور داشتیم و وضعیت سال آتی هنوز مشخص نیست. با توجه به این‌که 70 هزار موتورسیکلت در سال گذشته تولید شد، فعلا بازار امسال را تا 6 ماه نخست پوشش خواهد داد. هنوز بازار تقاضا آن‌قدر وجود ندارد که شرکت‌ها اقدام به تولید موتورسیکلت کنند و در زمینه فروش موفق باشند.

حمایت از نمونه‌های برقی
وی در پایان به تولید و فروش موتورسیکلت‌های برقی چنین اشاره کرد: تولید موتورسیکلت‌های برقی چندین سال است که مطرح‌شده و به‌شدت انجمن موتورسیکلت‌سازان بر روی این قضیه کارکرده است. گزارش‌های کامل و تخصصی توسط انجمن عرضه‌شده تا این نوع موتورسیکلت‌ها مورد استقبال مردم قرار بگیرند ضمن این‌که دولت نیز باید حمایت لازم خود را داشته باشید. مشکلات فراوانی در خصوص موتورسیکلت‌های برقی وجود دارد و آن‌قدر باید انگیزه در مردم ایجاد شود که استقبال گسترده‌ای از آن‌ها صورت بپذیرد. قیمت این نوع موتورسیکلت‌ها بسیار بالا است و مشتری فراوانی ندارد ضمن این‌که ایستگاه‌های شارژ در سطح شهر وجود ندارد. یک موتورسیکلت برقی که 12 میلیون قیمت دارد بعد از دو سال باید نزدیک به 6 میلیون تومان خرج باتری آن شود. درصورتی‌که حمایت و تسهیلاتی برای استفاده از آن‌ها وجود نداشته باشد انگیزه‌ای برای خرید نیز ایجاد نخواهد شد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: موتور سیکلت قیمت موتور سیکلت خودرو افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۱۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار محصول ایران خودرو گران شد

افرایش قیمت کارخانه‌ای محصولات تولیدی خودروسازان در حالی ادامه دارد که مدیران صمت همچنان ترجیح می‌دهند، سکوت کنند.

به گزارش اقتصاد نیوز، ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.

آبی‌های جاده مخصوص در اطلاعیه خود دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن تعداد گواهی اسقاط‌های مورد استفاده برای شماره گذاری محصولاتی که با برند هایما تولید می‌کنند، عنوان کردند.

آن طور که مدیران ایران خودرو گفتند پیش از این می‌توانستند با یک گواهی اسقاط چهار دستگاه انواع هایما را پلاک کنند.

اما با توجه با اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بعد از نهایی شدن این ماده قانونی برای شماره گذاری هر دستگاه هایما به ۱.۵ گواهی اسقاط احتیاج است، بنابراین قیمت محصولات این برند چینی در کارخانه با افزایش روبرو شده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت ۱.۵ گواهی اسقاط برای این خودروساز حدود ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. این در حالیست که قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص پیش از این می‌توانستند با پرداخت ۳۵ میلیون تومان برای چهار محصول مونتاژی خود پلاک بگیرند، به عبارت دیگر هزینه شماره گذاری هر محصول مونتاژی حول و حوش ۹ میلیون تومان بود، اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر هزینه اسقاط به ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دستگاه افزایش یافته است.

ایران خودرویی‌ها در اولین گام قیمت هایما S۸ را برای اردیبهشت امسال اعلام کردند.

آبی‌های جاده مخصوص پیش از این هر دستگاه هایما S۸ را نزدیک به یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فاکتور می‌کردند، اما با توجه به رشد هزینه گواهی اسقاط قیمت اعلام شده برای این محصول مونتاژی چینی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان رسیده است.

خانواده هایما بعد از افزایش قیمت دو عضو خانواده پژو پارس و افزایش جزئی وانت آریسان ۲ دوگانه سوز، سومین افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در سال جاری محسوب می‌شود. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا نیز قیمت پراید ۱۵۱ (وانت پراید) خود را افزایش داده است، اما همچنان شاهد هستیم که سیاست گذار خودرویی درباره افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو سکوت کرده است.

مشخص نیست روزه سکوت مدیران صمت تا چه زمانی ادامه دارد، اما شرکت‌های خودروساز با توجه به افزایش هزینه‌های خود در خطوط تولید و همچنین هزینه مرتبط با شماره گذاری و سایر هزینه‌های تحمیلی چاره‌ای ندارند تا قیمت کارخانه‌ای محصولات خود را افزایش دهند.

شفاف نکردن مساله رشد قیمت خودرو در مبدا از سوی وزارت صمت سبب می‌شود تا متقاضیان روبروی خودروسازان قرار گیرند. اتفاقی که در ارتباط با افزایش قیمت پژو پارس افتاد و بیش از پیش به اعتبار خودروسازان در مقابل افکار عمومی ضربه زد.

البته این پایان ماجرا نیست و شیوه افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان، بدون شفاف سازی مدیران صمت، تبعات منفی برای بازار خودرو به همراه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • تصادف ۲ موتور سیکلت با پراید ۱۳۲ در محور ماکو به خوی 
  • ️جریمه میلیاردی برای نگهداری موتور سیکلت‌های قاچاق در قزوین
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • داداش کلاه یادت نره 
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد